Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ακαταλληλη η χρηση Η/Υ πριν τα 14 χρονια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ .Γονεις , προσοχή : μην αγοράζετε κομπιούτερ στα παιδιά πριν απο την ηλικία των 14 ετών.
Μεγαλη ερευνα σε παιδα ηλικιας 10-14 ετων εδειξε οτι οι επιδοσεις τους στο σχολείο έπεσαν οταν απεκτησαν τον πρώτο υπολογιστή.Οι Αμερικανοι ερευνητές συνεκριναν τους βαθμους που έπαιρναν τα παιδια στο σχολειο πριν και μετα την αποκτηση κομπιουτερ ,και συμβουλεύουν τους γονεις να μην παιρνουν υπολογιστη σε παιδια κατω των 14 ετων.
Οι πολλες ωρες περιηγησης στο Internet επηρεαζουν αρνητικα τις σχολικες επιδοσεις και ενδεχεται να δημιουργησουν προβληματα μαθησης και αντιληψης αποφαίνονται οι ερευνητες του Πανεπιστημιου της Βορειας Καρολινας στις ΗΠΑ.
Ο καθηγητης Τζέικομπ Βίγκντορ συνεκρινε τις σχολικες επιδοσεις 150000 μαθητων ηλικιας 10-14 ετων πριν και μετα την αποκτηση και τη χρηση υπολογιστη. "Τα αποτελεσματα της έρευνάς μαςειναι σημαντικα γιατι συνδεουν την χρηση υπολογιστών με τις επιδοσεις των παιδιων στο σχολειο. Μπορει ενας υπολογιστης να αποτελει σημαντικο εργαλειο για την εργασια ενος ενηλίκου , ομως δεν συμβαινει το ιδιο και για ενα παιδι 10-14 ετων.
Το παιδι προτιμα να παιζει παιχνίδια ή να σερφαρει απλως στις διαφορες σελιδες του διαδυκτιου" λεει ο δρ Βιγκντορ , ο οποιος συμβουλεύει τους γονεις να μην παιρνουν ελαφρα τη καρδία την αποφαση να αγορασουν προσωπικο υπολογιστη σε μικρα παιδια. " Θα τους κανουν περσσοτερο κακο παρα καλο" . Ας περιμενουν μερικα χρονια καταληγει ο Αμερικανος επιστημονας.
Την άποψή του συμμεριζεταικαι ενας Βρετανος συναδελφος του , ο βιολογος Αρικ Σίγκμαν, οοποιος προειδοποιει οτι οι πολλες ωρες μπροστα σε μια οθονη υπολογιστη μπορουν να προκαλεσουν στα παιδια μαθησιακες δυσκολιες , αδυναμια συγκεντρωσης της προσοχης , διαταραχες στον υπνο και μυωπια.
Ο Σιγκμαν ηταν εκεινος που , πριν απο λιγο καιρό ,προτεινε στο αρμοδιο Βρετανικο υπουργειο να απαγορευσει με σχετικο νομο την χρηση υπολογιστη σε παιδια κατω των 9 ετων.
Στον δυτικο κοσμο , περσσοτερα απο 25 εκατομμυρια παιδια 8-14 ετων περιηγουνται με ανεση το διαδυκτιο , παιζουν παιχνιδια ,κατεβαζουν ταινιες και μουσικη και συνομιλουν με αλλους χρηστες στα λεγομενα chat rooms.
Αλλα , συμφωνα με τους γιατρους , αυτη η στενη επαφη με την νεα τεχνολογια μπορει να αποβει επικινδυνη για την υγεια τους , καθως ο αναπτυσσομενος εγκεφαλος του παιδιου περκλειεται απο λεπτα οστα που επιτρπουν στην ακτινοβολια να διεισδύει ευκολοτερα.
Πιο βλαβερες επιπτωσεις για την υγεια εχει η χρηση αδυρμάτων υπολογιστων που εκπεμπουν ακτινοβολια στην ζωνη των 2GHz.

Δεν υπάρχουν σχόλια: