Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010

Αντίο Δάσκαλε ! Καλό σου ταξίδι . . . . .

Εφυγε την προηγούμενη εβδομάδα απο την ζωή σε ηλικία 76 ετών ο Ολυμπιονίκης - Παγκόσμιος πρωταθλητής - προπονητής , ο Δάσκαλός μας στην Ελληνορωμαϊκή πάλη Ο Τάσος Μωϋσίδης. Ξεχασμένος και πικραμένος από την επίσημη πάλη τα τελευταία χρόνια της ζωής του όπως όλοι οι μεγάλοι άλλωστε. Ο Τάσος Μωϋσίδης υπήρξε δάσκαλός μου στον Απόλλωνα της Αθήνας.
Με αθλητές τα αδέρφια Σαβαϊδη , τον Γιάννη Μανωλεδάκη τον Γιώργο Γιωργουδιό και πολλους ακόμη έφτιαξε την τελευταία του ομάδα .
Όλοι μας μάθαμε πολλά απ αυτόν μια και υπήρξε μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα στον χώρο του αθλητισμού και στην κοινωνία.
Ενέπνεε τον απόλυτο σεβασμό σε όλους και πάντοτε υποστήριξε το δίκαιο και το ηθικό. Έδωσε τις γνώσεις του σε πολλές γενιές παλαιστών.
Εκτός του αθλητισμού δύο πράγματα θα μου μείνουν αξέχαστα από τον άνθρωπο δάσκαλό μας :
1. Απο το 1978 και μετά που συνεργαστήκαμε δεν τον ακούσαμε ΠΟΤΕ να βλασφημεί ακόμα και σε δύσκολες περιστάσεις ! και
2. Επειδή τυχαίνει να είμαι και γείτονάς του στην Νέα Φιλαδέλφεια , τα καλοκαίρια έστελνε την οικογένειά του διακοπές και αυτός λόγω εργασίας έμενε πίσω τα απογεύματα και έπαιρνε τα γεροντάκια της γειτονιάς και τα πήγαινε για μπάνιο στις κοντινές παραλίες !
Αργότερα ίσως γράψω περισσότερα και αναρτήσω και φωτογραφικό υλικό αλλά προς το παρών εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στα παιδιά του που λάτρεψε , και θα τον θυμόμαστε για πάντα .
Αντίο Δάσκαλε .

1 σχόλιο:

savag1 είπε...

Σήμερα ήταν το μνημόσυνο του δάσκαλου και φίλου Τάσου Μωυσίδη.Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει και θα μείνεις για πάντα στην μνήμη μας και την καρδιά μας
Σαββαΐδης Γιώργος