Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Διακοπές ! !

Ενημερώνουμε τους φίλους - αναγνώστες ότι σταματάμε για ξεκούραση και θα γυρίσουμε ξανά , μετά της Παναγίας. Οι αθλητές-αθλήτριες θα λάβουν μυνήματα στα κινητά τους τηλέφωνα για την έναρξη των προπονήσεων της νέας αγωνιστικής περιόδου καθώς θα πρέπει να εφαρμόσουν και τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί στο γυμναστήριο και αφορούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές . Ευχόμαστε σε όλους καλή ξεκούραση και καλά μπάνια. Θα τα ξαναπούμε μετά το καλοκαίρι . Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Αντικειμενική εκτίμηση του αποτελέσματος

Ένα πολύ μεγάλο προσόν στην πορεία μας για την επιτυχία , είναι να έχουμε την ικανότητα να κάνουμε «αντικειμενική εκτίμηση του αποτελέσματος» ενός αγώνα που μόλις δώσαμε.
Συνήθως όταν κάτι δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας πολλοί από εμάς το αντιμετωπίζουμε με αλαζονεία. Όταν υπάρχει αμφιβολία για το ποιος φταίει , τότε σίγουρα φταίει κάποιος άλλος.Όπου και να κοιτάξουμε γύρω μας μπορούμε να διαπιστώσουμε την αλαζονεία.
Για παράδειγμα , κάτι λείπει , τότε κάποιος άλλος το μετακίνησε από την θέση του.
Το αυτοκίνητο δεν δουλεύει καλά , τότε ο μηχανικός δεν έκανε καλά την δουλειά του. Τα έξοδά μας είναι πιο πολλά από τα έσοδά μας , τότε ο σύντροφός μας είναι σπάταλος. Ένα πρόγραμμα εργασίας έχει μείνει πίσω , τότε οι συνάδελφοί μας δεν δούλεψαν όσο έπρεπε. Χάσαμε έναν αγώνα , τότε φταίει ο διαιτητής που μας αδίκησε , τα παπούτσια που γλιστρούσαν , ο αντίπαλος που έπαιζε αντικανονικά , ή , ή και πάει λέγοντας με ένα σωρό απίθανες εκτιμήσεις !
Και το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε πείσει κα τον εαυτό μας ότι είναι έτσι ακριβώς !
Είναι πολύ συνηθισμένο στην κοινωνία μας αυτό το είδος της σκέψης , σύμφωνα με το οποίο φταίνε πάντα οι άλλοι.
Όταν έχουμε πια την συνήθεια να κατηγορούμε τους άλλους , θα τους κατηγορήσουμε και για τον θυμό , την στενοχώρια , την κατάθλιψη , το άγχος και την δυστυχία που νοιώθουμε εμείς.
Πάντως όσον αφορά την προσωπική μας επιτυχία , δεν μπορούμε να είμαστε ήρεμοι όταν την ίδια ώρα ρίχνουμε σε άλλους την ευθύνη.
Σίγουρα υπάρχουν φορές που οι άλλοι άνθρωποι ή οι περιστάσεις συμβάλλουν στα προβλήματά μας , όμως εμείς είμαστε εκείνοι που πρέπει να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την προσωπική μας επιτυχία !
« Οι περιστάσεις δεν κάνουν το άτομο , απλώς το αποκαλύπτουν !»
Μπορούμε να παρατηρήσουμε κάθε φορά που είμαστε έτοιμοι να τα φορτώσουμε στους άλλους , τι συμβαίνει όταν πάψουμε να τους κατηγορούμε ( αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αποδίδουμε στους άλλους το βάρος των ευθυνών που τους αναλογούν , αλλά απλά πως θεωρούμε τον εαυτό μας υπεύθυνο για την δική μας επιτυχία και τις αντιδράσεις μας για κάποιο γεγονός ).
Για παράδειγμα αν έχουμε ξεπεράσει τον προϋπολογισμό μας , ψάχνουμε να βρούμε που μπορούμε να κάνουμε οικονομία.\
Αν χάσουμε έναν αγώνα , ψάχνουμε να βρούμε τι δεν κάναμε καλά , ώστε την επόμενη φορά να τα καταφέρουμε καλύτερα.
Το ίδιο , αν γράψουμε άσχημα σε ένα διαγώνισμα στο σχολείο , δεν πρέπει να μας φταίει ο καθηγητής ή τα δύσκολα θέματα , αλλά εμείς πρέπει μάλλον να διαβάσουμε περισσότερο ή να εκτιμήσουμε σωστά γιατί ήταν τέτοια η απόδοσή μας !
Όταν νοιώθουμε δυστυχισμένοι μετά από τέτοιου είδους γεγονότα , πρέπει να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας , πως μόνο εμείς μπορούμε να τον κάνουμε ευτυχισμένο. Το να ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους , μας απορροφά πολύ πνευματική ενέργεια και μας προξενεί άγχος και πολλές φορές ασθένειες.
Όταν σταματήσουμε να ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους , να έχουμε εμείς την ευθύνη των ενεργειών μας και καταλάβουμε πως η επιτυχία μας δεν εξαρτάται από τις πράξεις και την συμπεριφορά των άλλων , θα επανακτήσουμε μια αίσθηση προσωπικής δύναμης και έτσι θα ανακαλύψουμε πως μόνο εμείς μπορούμε να διώξουμε το άγχος και να δημιουργήσουμε θετικά συναισθήματα . Επίσης θα ανακαλύψουμε πώς μόνο εμείς διασκεδαστικά και εύκολα θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα στην κατάκτηση ενός σκαλοπατιού , για την προσωπική μας επιτυχία .
Διαβάστε περισσότερα...