Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Σταμούλης Σωτήρης

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1985 και από μικρή ηλικία αγάπησε την Ελληνορωμαϊκή πάλη και ασχολήθηκε μαζί της. Σε περιόδους πολύ δύσκολες για το άθλημά μας στο Αγρίνιο ( ούτε φόρμα δεν είχαν να φορέσουν οι αθλητές μας )εχυσε κιλά ιδρώτα στις προπονήσεις κυρίως στην προετοιμασία του με τον Σκιαδά.
H επιμονή και υπομονή αλλά και η αγωνιστηκότητα που επέδειξε τον οδήγησαν να κατακτήσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα σχολείων στα 2002 και να εισαχθεί στην Γυμναστική Ακαδημία χωρίς εξετάσεις.
Πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ Αθήνας είχε την τύχη να έχει ως Πανεπιστημιακό δάσκαλο τον κ. Κόλλια έναν από τους αξιολογότερους θεωρητικούς τους αθληματος με σπουδές στην Ρωσία. Ο Σωτήρης συμμετείχε στις δραστηριότητες της ομάδας μας σέ τοπικό αλλά και Πανελλήνιο επίπεδο κατακτώντας πολλά μετάλλια και αξιόλογες επιδόσεις στα 84kg αλλα και στα 96kg της Ελληνορωμαϊκής πάλης .
Σήμερα αφού έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα ασχολούμενος με την ειδική αγωγή.
Ο Σωτήρης Σταμούλης ήταν ο αθλητής που έδειξε τον δρόμο κάνοντας την αρχή ώστε να εισαχθούν και άλλοι Αγρινιώτες παλαιστές στα ΤΕΦΑΑ ακολουθώντας το παράδειγμά του
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Καλό Πάσχα

Με την σημερινή πρόπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών της πάλης ενόψει των διακοπών του Πάσχα.

Στο τέλος αθλητές και προπονητές ευχήθηκαν μεταξύ τους καλές εορτές και ένα χαρούμενο Πάσχα να περάσουν όλοι καθώς μετά τις εορτές μπαίνουν στις υποχρεώσεις του αγωνιστικού προγράμματος.
Μέσα από την δημοσίευση αυτή ευχόμαστε Χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση σε όλους τους αθλητές μας που βρίσκονται μακριά μας και στις οικογένειές τους αλλά και σε τους φίλους μας παράγοντες - δημοσιογράφους - προπονητές που παρακολουθούν την πορεία μας και είναι κοντά μας
Διαβάστε περισσότερα...

Αγγελής Σπύρος

Ο Σπύρος Αγγελής είναι ένας από τους καλύτερους Αγρινιώτες αθλητές όσο αφορά το ήθος και την αθλητική του επίδοση.
Εκπροσώπησε αλλά και εξακολουθεί να εκπροσωπεί το σωματείο μας τόσο σε περιφερειακό όσο και σε Πανελλήνιο επίπεδο

Με πολλά μετάλλια και διακρίσεις στο ενεργητικό του ο Αγγελής αθλητής στα 69Kg και στα 74kg της Ελληνορωμαϊκής πάλης διαφήμησε την περιοχή μας και το σωματείο μας όπου κι αν πήγε. Εκτός όμως από άριστος παλαιστής ο Σπύρος Αγγελής υπήρξε και σπουδαίος στα γράμματα αφού τελείωσε με επιτυχία το Πανεπιστήμιο ( Ιστορία και Αρχαιολογία ), και σκοπεύει να εργαστεί ως καθηγητής φιλολογίας στην πόλη του Αγρινίου.
Σήμερα υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία ως Δόκιμος Ανθυπολοχαγός στο Πεζικό σε μονάδα της Κομοτηνής.
Ευχόμαστε να τελειώσει με το καλό ό Σπύρος τις υποχρεώσεις του γιατί έχει πολλά να προσφέρει στον αθλητισμό και στα γράμματα στα παιδιά μας.
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Αθλητισμός-τρόπος ζωής

Ευχάριστη έκπληξη στην προπόνηση της Παρασκευής 19-03-2010 ήταν η παρουσία και η συμμετοχή του Πανελληνιονίκη παλαιστή μας στην κατηγορία 60kg Ελληνορωμαϊκής πάλης Ανδρών Βάρσου Βασίλη.
Πρίν από ένα μήνα ο Βασίλης μετά από σύγκρουση της μηχανής του με διερχόμενο ΙΧ υπέστει συντριπτικό κάταγμα κνήμης και περόνης στο δεξί πόδι του. Χτές λοιπόν μετά την περιπέτεια αυτή ήρθε στο γυμναστήριο και ανέβηκε στην παλαίστρα. Ακολούθησε ένα συντηριτικό πρόγραμμμα γυμναστικής.
Εκμυστηρεύτηκε στους συναθλητές του ότι στην περιπέτειά του αυτή τον βοήθησε πάρα πολύ ο αθλητισμός και η πάλη ειδικότερα.
Εκπαιδευμένος στις πτώσεις έπεσε όσο ήταν δυνατό χωρίς επιπλέον τραυματισμούς.
Επίσης η αντίδρασή του στα φάρμακα που του χορηγήθηκαν ήταν η καλύτερη δυνατή.
Εμείς δεν πρέπει από την πλευρά μαςνα παραλλείψουμε να ευχαρηστήσουμε τον χειρουργό του Γ.Ν.Ν. Αγρινίου κ. Παπαπάνο για την επιτυχημένη επέμβαση που πραγματοποίησε στον παλαιστή μας αποδεικνύοντας πως η περιοχή μας έχει αξιόλογους επιστήμονες με υποτυπώδη μέσα . . .
Τέλος ευχόμαστε στον Βάρσο να είναι σιδερένιος και να επιστρέψει το ταχύτερο στις κανονικές προπονήσεις και τους αγώνες , γιατί ο αθλητισμός γι αυτόν είναι τρόπος ζωής και η αγάπη του για την πάλη είναι μεγάλη.

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Χάλκινο μετάλλιο ο Κούτας

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέλλαβε ο Κούτας Αριστείδης μαθητής του 2ου ΓΕΛ Αγρινίου. Στον αγώνα για την 3η - 4η θέση που έγινε σήμερα το πρωί κέρδισε τον Κοζανίτη αθλητή Μαυροματίδη με πτώση στην κατηγορία των 120kg της Ελληνορωμαϊκής πάλης στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα. Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ημερίδα στην Πάτρα


Υστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της Τ.Ε.ΠΑ.ΠΕΛ μέλους του Δ.Σ. της Ε.Ο.Φ.Π. και προέδρου της επιτροπής διαιτησίας Διονύση Γιακουμέλου με τον προπονητή του Γ.Φ.Σ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ I. Θεοδωρόπουλου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ημερίδα αγώνων στο τέλος Μαρτίου στην Πάτρα.
Η ακριβής ημερομηνία της ημερίδας θα αποφασιστεί μετά την επιτροφή της αποστολής της Αθήνας και στους αγώνες αυτούς θα συμμετάσχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες του Παναιτωλικού. Διαβάστε περισσότερα...

Για το χάλκινο μετάλλιο παλεύει αύριο ο Κούτας

Με επιτυχία συνεχίζει τους αγώνες του ο Αγρινιώτης αθλητής Κούτας Αριστείδης στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο Ανω Λιοσίων
Στην κατηγορία των 120kg της Ελληνορωμαϊκής πάλης ο Κούτας σήμερα το πρωί στα προκριματικά κέρδισε με πτώση τον Κλιάφα Γεώργιο του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων (ήταν 1ος στην Β΄φάση στην Λάρισα) και τον Νικολάου Ιωάννη του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας ( ήταν 1ος στην Β΄φάση στην Αθήνα). Ο παλαιστής μας του 2ου ΓΕΛ Αγρινίου έχασε στα ημιτελικά από τον Παπαδάτο (ΓΕΛ Κωφών Β΄Αθήνας) στα σημεία , με 2-0 στις περιόδους μετά από έναν πολύ δύσκολο αγώνα.
Έτσι αύριο στα τελικά ο αθλητής του Παναιτωλικού θα αγωνιστεί με τον Μαυροματίδη Παύλο του 1ου ΕΠΑΛ Κοζάνης για την 3η - 4η θέση
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2010

Ανακοινώθηκε από την Ε.Ο.Φ.Π. το αγωνιστικό πρόγραμμα του έτους 2010
Την Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010 συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και ανακοίνωσε το πρόγραμμα αγώνων Εθνικά πρωταθλήματα και διεθνείς αγώνες. Περισσότερες εξηγήσεις και λεπτομέρειες θα αποσταλούν στα σωματεία τις επόμενες μέρες
Για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Κατηγορίες βάρους αθλητών - αθλητριών

Οι κατηγορίες βάρους για τις ηλικίες των ανδρών εφήβων και παίδων είναι :

Οι κατηγορίες βάρους για τις ηλικίες των ανδρών είναι :
50-55 kg , 60kg , 66kg , 74kg , 84kg , 96kg και 96-120kg
Οι κατηγορίες βάρους για τις ηλικίες εφήβων είναι :
46-50kg , 55kg , 60kg , 66kg , 74kg , 84kg , 96kg , 96-120kg
Οι κατηγορίες βάρους για τις ηλικίες των παίδων είναι :
39-42kg , 46kg , 50kg , 54kg , 58kg , 63kg , 69kg , 76kg , 85kg , 85-100kg


Οι κατηγορίες βάρους για τις ηλικίες των γυναικών είναι :
44-48kg , 51kg , 55kg , 59kg , 63kg , 67kg , 67-72kg
Οι κατηγορίες βάρους στις ηλικίες των νεανίδων είναι :
40-44kg , 48kg , 51kg , 55kg , 59kg , 63kg , 67kg , 67-72kg
Οι κατηγορίες βάρους στις ηλικίες των κορασίδων είναι :
36-38kg , 40kg , 43kg , 46kg , 49kg , 52kg , 56kg , 60kg , 65kg , 65-70kg


Διαβάστε περισσότερα...

ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟ 2010

Προσαρμόστηκαν για το 2010 οι ηλικίες των αθλητών και αθλητριών της πάλης για την συμμετοχή τους στις αγωνιστικές δραστηριότητες της Ε.Ο.Φ.Π.
Ηλικίες των αθλητών και αθλητριών το έτος 2010
ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ : γεννηθέντες το έτος 1991 και πριν
ΕΦΗΒΟΙ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ : γεν. τα έτη 1990 – 1992
ΠΑΙΔΕΣ – ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ : γεν. τα έτη 1993 – 1994
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ – ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (Α) : τα έτη 1995 – 1996
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ – ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (Β) : τα έτη 1997 - 1998
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ – ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (Γ) : τα έτη 1999 – 2000

Διαβάστε περισσότερα...

Σχολικοί αγώνες Πάλης Γ' φάση

Την Δευτέρα 15/03/2010 αναχωρεί η αποστολή της Αιτωλοακαρνανίας με προορισμό την Αθήνα όπου και θα διεξαχθεί το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα των μαθητών των Λυκείων
Στην αποστολή συμμετέχουν ο αθλητής του 2ου ΓΕΛ Αγρινίου Κούτας Αριστείδης ο οποίος και έχει προκριθεί να αγωνιστεί στην κατηγορία των 120 kg της Ελληνορωμαϊκής πάλης καθώς και οι προπονητές Παπανικολάου Χάρης και Θεοδωρόπουλος Ιωάννης.
Η αποστολή θα διαμένει στο Ξενοδοχείο ACHARNIS KAVALLARI HOTEL που βρίσκεται στο 20 χλμ της λεωφόρου Πάρνηθας ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο των Άνω Λιοσίων ( Ζωφριά )
Την Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010 από ώρα 18:00 ως 20:30 στο γυμναστήριο θα γίνει η ζύγιση των αθλητών καθώς και η Ιατρική εξέταση. Μετα θα ακολουθήσει τεχνική σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Γυμναστηρίου
Την Τρίτη 16 Μαρτίου 2010 από ώρα 9:00 ως 10:30 θα διεξαχθούν προκριματικοί αγώνες σε όλες τις κατηγορίες.
11:00 ως 12:30 θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης , ενώ από τις 12:30 ως τις 14:00 θα γίνει η συνέχεια των προκριματικών.
Προκριματικούς θα έχουμε και το απόγευμα από 18:00 ως 20:30
Την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010 από 9:00 ως 13:00 θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί , οι τελικοί και θα γίνουν και οι απονομές μεταλλίων.
Θα διεξάγωνται παράλληλα αγώνες Ελευθέρας και Ελληνορωμαϊκής πάλης σε δύο ταπί.
( Η Ελληνορωμαϊκή θα διεξαχθεί στο ταπί Β΄)
Η διάρκεια όλων των αγώνων θα είναι τρία δίλεπτα (3x2') με διακοπή 30''
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Η πάλη στην Ελληνική Μυθολογία

Στην αρχαία Ελλάδα η πάλη ήταν ένα ιδιαίτερα λαοφιλές άθλημα αρκετά διαδεδομένο και...
μία απο τις βασικές δραστηριότητες οι οποίες χρησιμοποιούνταν για την εκπαίδευση των νέων.
Οι συγγραφείς Φιλόστρατος και Απολλόδωρος υποστηρίζουν οτι την πάλη εφεύρε η κόρη του Ερμή η Παλαίστρα.
Κατά τον Παυσανία την τέχνη της πάλης σοφίστηκε ο Θησέας, όταν πάλαιψε και σκότωσε τον Κερκύονα.
Κατα τον Πολέμωνα η παλαιστρική ήλθε στο φώς απο τον Αθηναίο παιδοτρίβη του Θησέα τον Φόρβαντα.
Ο Πλούταρχος χαρακτηρίζει την πάλη ως:
τεχνικώτατον και πανουργότατον των αθλημάτων
Η πάλη παρουσιάζεται ως πολιτισμός και μάθηση της τέχνης.
Εισήχθη στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα Ανδρών το 708 π.Χ.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Σκιαδάς Κώστας

Γεννήθηκε το 1982 στο Αγρίνιο και υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους παλαιστές της περιοχής μας στα 100 Kg της Ελληνορωμαϊκής πάλης.
Για περισσότερα από 10 χρόνια ήταν κοντά μας με συμμετοχές και χρυσά μετάλλια σε σχολικά πρωταθλήματα , διασυλλογικά τοπικά και πανελλήνια πρωταθλήματα.
Με μετάλλια στα πρωταθλήματα παμπαίδων , παίδων , εφήβων και ανδρών της Ελληνορωμαϊκής πάλης ο Σκιαδάς βοήθησε σε δύσκολες στιγμές και κάτω από πολύ σκληρές συνθήκες στο να εδραιωθεί και να διαδοθεί το άθλημα της πάλης στο Αγρίνιο.
Υπήρξε ο πρώτος αθλητής μας που κλήθηκε στην Εθνική ομάδα με προπονητή τον μεγάλο Ουκρανό προπονητή των Ολυμπιονικών Σαπούνωφ για να εκπροσωπίσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων στο Γιοχάνεσμπουργκ.
Ο Σκιαδάς ήταν ο αθλητής που τιμήθηκε και μας τίμησε με την παρουσία του δείχνοντας τεράστιο ήθος και αγωνιστικότητα.
Τύγχανε και τυγχάνει τον σεβασμό και την αγάπη όλων των ανθρώπων , συναθλητών , αντιπάλων , προπονητών από όλη την Ελλάδα , όλων όσων τον είδαν να αγωνίζεται.
Ενώ όλοι περιμέναμε ότι θα συνέχιζε να ασχολείται με την πάλη από άλλο πόστο από αυτό του αθλητή , αυτό δεν τον τράβηξε φαίνεται και σήμερα επαγγελματικά δραστηριοποιείται στην πόλη μας με την εργολαβία διάφορων κατασκευών.
Του ευχόμαστε ολόψυχα να είναι καλά και να τα καταφέρνει τό ίδιο καλά στην ζωή του όπως στην πάλη. Αλλωστε η ζωή είναι αδιάκοποι αγώνες και ό Κώστας ξέρει καλά να αγωνίζεται . . .
Διαβάστε περισσότερα...

Πατούλας Κώστας

O Κώστας ο Πατούλας γεννήθηκε στα 1981 στο Αγρίνιο και υπήρξε από τους αξιόλογους Αγρινιώτες παλαιστές.
Σε ηλικία μόλις 12 ετών ήρθε σε επαφή με το άθλημα της Ελληνορωμαϊκής πάλης και από τότε ως και σήμερα συμμετέχει σε όλα τα δρώμενα του συλλόγου.

Με πολλές και σημαντικές συμμετοχές σε σχολικά πρωταθλήματα αλλά και σε τοπικά και πανελλήνια διασυλλογικά πρωταθλήματα ανέδειξε το ταλέντο του και έξω από τον νομό μας. Απο το 2003 ανήκει πλέον στο σώμα των Διαιτητών της πάλης και του ευχόμαστε ολόψυχα να συμμετάσχει και σε Ολυμπιακούς Αγώνες με την ιδιότητά του αυτή.
Σήμερα υπηρετεί στο σώμα των ειδικών φρουρών της ΕΛΛΑΣ , στα προάστεια της Αθήνας
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Χριστοδούλου Νίκος

Ο Νίκος Χριστοδούλου είναι από τους πιο ταλαντούχους αθλητές της Ελληνορωμαϊκής πάλης που ανέδειξε η Αιτωλοακαρνανία
Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1988 και κατάγεται από την Γουριά Μεσολογγίου.
Απο το Δημοτικό σχολείο ακόμη ήρθε σε επαφή με την πάλη και αμέσως φάνηκε ότι είναι πολύ μεγάλο ταλέντο. Συμμετείχε στις προπονήσεις και στους αγώνες με πολύ όρεξη και αποτελεσματικότητα.
Συμμετείχε σε όλα τα πρωταθλήματα και κετέκτησε μεγάλο αριθμό μεταλίων και διακρίσεων στις κατηγορίες των 63kg και 69kg της Ελληνορωμαϊκής
Χαρακτηριστική ήταν η σπουδαία και θεαματική νίκη που σημείωσε απέναντι στον Νίκο Λέων παιδί της Ομοσπονδιακής προπονήτριας Λίας Νικολάου στην Πάτρα και ακόμα οι τρομερές μονομαχίες του με τον Αγγελίδη του Κρότωνα Κοζάνης
Ανάγκασε όλους τους προπονητές και καθηγητές των ΤΕΦΑΑ να μιλούν με τα πιό κολακευτικά λόγια για το άτομό του
Οι ομοσπονδιακοί προπονητές τον κάλεσαν αρκετές φορές στην Εθνική ομάδα
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Μοίρα Αλεξιπτωτιστών
Ο Νίκος είναι από τους παλαιστές μας που διαφήμησαν την πόλη μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που βρέθηκε για αγώνες και σήμερα ζεί και εργάζεται στο Eindhoven της Ολλανδίας έχοντας διατηρήσει  την ακεραιότητα του χαρακτήρα που  διδάχτηκε στην πάλη .


Διαβάστε περισσότερα...

Προετοιμασίας συνέχεια

Σε κανονικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών του συλόγου εν όψη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της φετινής χρονιάς.

Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί απο την Ομοσπονδία το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2010 οι προπονητές και οι αθλητές του Παναιτωλικού Γ.Φ.Σ. συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τις προπονήσεις σε αναμονή των εξελίξεων στο Δ.Σ. της ΕΟΦΠ το οποίο έχει αναβληθεί αρκετές φορές ως σήμερα.
Ευχή όλων μας είναι να πάρει τέλος το συντομότερο αυτή η διαδικασία ώστε η Τεχνική επιτροπή να σχεδιάσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα για το άθλημά μας και πολλοί από τους αθλητές μας που γυμνάζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα να μπορέσουν επιτέλους να συμμετάσχουν σε αγώνες.
Πάντως την προσεχή Δευτέρα Τρίτη και Τετάρτη θα αναχωρήσουν για την Αθήνα ο αθλητής του Παναιτωλικού ΚΟΥΤΑΣ ΑΡΗΣ μαζί με τους προπονητές του προκειμένου να αγωνιστεί στην τελική φάση του Σχολικού πωταθλήματος

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ

Όταν ο Ηρακλης πήγε στους ώμους του σκοτωμένο το φοβερό λιοντάρι της Νεμέας στον Ευρυσθέα , ο Μυκηναίος βασιλιάς τρομοκρατήθηκε τόσο πολύ από την δύναμη του ήρωα , που του απαγόρευσε στο εξής να περνάει την πύλη των τειχών.

Τον διέταξε ν΄ αφήνει τις αποδείξεις των επόμενων έντεκα άθλων του έξω απ΄ αυτήν . Τότε ο Ηρακλής , αντί να κουνήσει το μικρό του δακτυλάκι και να τους κάνει όλους κιμά – πιστός στο χρέος απέναντι στους θεούς – μετακόμισε βουβά στην γειτονική Τύρινθα, όπως είναι υποχρεωμένος να μετακομίζει κάθε πολίτης κάθε πόλης , κάθε πιστός στους όρκους του , όταν οι άρχοντές της τρομοκρατούνται από τα επιτεύγματά του , όπως είναι καταδικασμένος να κάνει κάθε ήρωας κάθε πόλης , στερούμενος την αναγνώριση που δικαιούται : Να αφήνει αδιαμαρτύρητα έξω από την πύλη της πόλης τα δημιουργήματά του , εκτός του νυμφώνος , για να τα απολαμβάνει η πόλη χωρίς αυτόν , ως δικά της. Ο άρχοντας θα διατάξει το σκυλολόι να τα φέρει μπροστά του , θα καμαρώσει γι αυτά και θα δοξαστεί , ακριβώς την ίδια ώρα , που ο ήρωας θα αποσύρεται μοναχικά στον ορίζοντα με μόνη παρηγοριά τον λαϊκό μύθο , που κάποτε οπωσδήποτε θα γίνει.
Ο μύθος είναι το μόνο αντίβαρο σε κάθε μικροψυχία της εξουσίας.
Είναι ακόμα η μόνη μέθοδος ανατροπής της καφρίλας.
Και με όποια θυσία , μόνο αυτόν πρέπει να καλλιεργεί κάθε επαναστάτης που αρνείται να χρησιμοποιήσει το σπαθί του για να σφάξει σαν αρνιά τα γομάρια που κυβερνούν

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα

Στις 15-16-17 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο των Άνω Λιοσίων θα διεξαχθεί το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα

Ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας θα εκπροσωπηθεί από τον αθλητή του 2ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου ΚΟΥΤΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ στην κατηγορία των 120 kg ο οποίος κατέκτησε την δεύτερη θέση στους αγώνες της Β΄φάσης στην Λάρισα.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΚΟΥΤΑΣ ΑΡΗΣ - 120 kg GR

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Β΄ φάση σχολικού πρωταθλήματος πάλης 2010

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η β΄φάση του σχολικού πρωταθλήματος πάλης στην Λάρισα ( βόρειος όμιλος ) για την αποστολή μαθητών της Αιτωλοακαρνανίας.
Στην μεγάλη κατηγορία στα Λύκεια ο μαθητής του 20υ Γεν. Λυκ. Αγρινίου ΚΟΥΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ κατετάγει στην δεύτερη θέση της κατηγορίας των 120 kg και προκρίθηκε στην Γ΄φάση (πανελλήνιο πρωτάθλημα τον Μάϊο στην Αθήνα ).
Και οι υπόλοιποι μαθητές ( αθλητές του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ) Θεοδοσίου Χρήστος , Κούτας Γρηγόρης , Κακούρης Χρήστος (αργυρό μετάλλιο ) και Καλογήρου Παρασκευάς αγωνίστηκαν εξαιρετικά .
Ικανοποιημένοι έμειναν οι προπονητές της αποστολής Παπανικολάου Χάρης και Θεοδωρόπουλος Ιωάννης από την απόδοση των νεαρών παλαιστών.
Στο τέλος της διοργάνωσης εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του νομού Λάρισας και προς τους εκπροσώπους της ΕΟΦΠ για την επιτυχία των αγώνων. Διαβάστε περισσότερα...